Vanmorgen zijn Marcel en Gert om 9 uur vertrokken vanuit Warschau richting de grens met Oekraïne. De bedoeling was om dezelfde grens te nemen als vorig jaar. Toen zij daar aankwamen stond er een lange rij. Helaas mochten zij niet doorrijden, maar moesten achteraan aansluiten. Na 1,5 uur werden de auto’s gecontroleerd en kregen ze te horen dat ze deze grens niet over mochten. Ze werden teruggestuurd met de mededeling dat ze naar een andere grenspost moesten waar ze wel over zouden kunnen. Bij deze grens aangekomen, begon het wachten opnieuw.

En wachten, dat moesten ze… Om half 11 nederlandse tijd waren ze eindelijk beide grenzen over en 60 euro lichter. Ze wilden eigenlijk meer hebben, maar ze hadden niet meer contant geld bij zich. Bij de grens werd ook hun temperatuur gemeten i.v.m. het Coronavirus. De dag door ontving ik een paar mooie foto’s van hen.

Ook financiëren wij het zomerkamp. Het organiseren van deze activiteiten kost geld. De kosten zijn ongeveer 20 euro per kind voor de hele week. Voor ons is dit een klein bedrag, maar voor de mensen in Oekraïne niet. We streven ernaar om zo veel mogelijk kinderen een onvergetelijke vakantieweek te kunnen geven. Helpt u mee?